El calci és un dels minerals més importants del cos i és el cinquè element més abundant de la biosfera. Aquest mineral forma els ossos i les dents juntament amb el fòsfor i la vitamina D, i també participa en la contracció muscular, coagulació sanguínia, la transmissió de l’impuls nerviós, la permeabilitat de membranes cel·lulars, els sistemes enzimàtics… és per això que és fonamental la seva ingesta per al nostre organisme!

Factors alimentaris que influeixen en la biodisponibilitat del calci són: la quantitat de calci ingerida, la biodisponibilitat i la forma d’administració del calci.

Augmenten l’absorció o la biodisponibilitat del calci:

  • Lactosa
  • Els àcids grassos w-3 i CLA
  • Fibra soluble
  • Fòsfor

La millor forma d’assegurar la ingesta d’una quantitat òptima de calci és a través dels aliments que tenen una alta concentració d’aquest mineral, com els peixos amb espines i les seves conserves, els lactis, els vegetals de fulla verda (carxofes, enciam, espinacs, bledes…) i els fruits secs.

És important tenir una dieta equilibrada amb una aportació adequada d’aquest mineral, sobretot en etapes de creixement, com pot ser la primera infància i l’adolescència. L’aportació de calci a la dieta infantil és clau per aconseguir que els ossos estiguin forts i que la velocitat de creixement sigui adequada.

Com assegurar una aportació de calci idònia per al creixement dels nens?

El calci s’absorbeix millor quan es troba present juntament amb la lactosa i la vitamina D. Una relació calci/fòsfor adequada, que acostuma a trobar-se de manera natural a la llet i els derivats lactis, és ideal per garantir una ingesta adequada de calci. A més, en molts casos, aquests productes estan fortificats amb calci, i/o suplementats amb altres vitamines que col·laboren en la seva absorció.

Si no es consumeixen lactis a causa d’al·lèrgies, intoleràncies o simplement perquè es volen evitar, convé assegurar-se que el nen/a obté la seva aportació de calci a partir d’altres aliments com bròquil, espinacs, sardines enllaunades, fruits secs o lleguminoses com la soja, i suplements, com el CALCIUM’ASIMIL K2, que conté AQUAMINTM, un complex multimineral derivat de les algues vermelles Lithothamnion calcareum, riques en calci, magnesi i 72 oligoelements més. 

Clínicament testat, el calci que conté té una estructura molecular porosa que augmenta l’aborció a l’intestí, fet que multiplica x2 la disponibilitat de calci en comparació amb altres fonts de calci.

Recorda que el calci és necessari per al manteniment dels ossos en condicions normals, així com la ingesta d’aliments que contenen vitamina D i K. Si necessites més informació o busques un producte específic per garantir la ingesta diària de calci, no dubtis en contactar amb nosaltres! 😉