Aliments per a la temporada estival!

Saps que a l’estiu també hi ha aliments de temporada que et poden aportar molts beneficis?

La calor de l’estiu ens convida a incorporar a la nostra dieta aliments més lleugers, menys calòrics i refrescants que ens ajuden a combatre la calor i compensar la deshidratació.

Si vols saber quins són els millors aliments per incloure a les teves receptes estiuenques, continua llegint!

Peix blau:

En aquesta època de l’any, tenim diverses maneres de consumir el peix blau: sardina, seitó, verat, bonítol, tonyina, salmó…

Aquests aliments del mar són una font immillorable d’àcids grassos poliinsaturats, com l’àcid alfa linolènic o l’omega 3, un tipus de greixos que, encara que hem de controlar la seva ingesta perquè aporten força calories, són imprescindibles per mantenir una pell sana i hidratada. A més, aquests aliments ajuden a prevenir les taques i l’envelliment prematur de la pell.  Ho sabies?

Llegums:

Segurament, un plat calent de llegums és poc desitjable a l’estiu, però per què no proves menjar-les en forma d’amanida?

Els llegums aporten antioxidants, fibra, vitamines, minerals i proteïnes d’alta qualitat.

Una bona amanida fresca de llegums t’aportarà nutrients com el zinc, que ajudarà que la teva pell es vegi radiant.

Verdures:

Aprofita aquesta temporada per ingerir verdures refrescants i amb moltes vitamines! El tomàquet t’aportarà vitamina A que exerceix un paper essencial en la renovació de la pell i de les mucoses, per la qual cosa afavoreix la resistència davant el risc de cremades i altres lesions que provoca el sol. I el cogombre t’ajudarà a refrescar-te i a depurar l’organisme.

Fruita de temporada:

La fruita d’estiu t’aporta aigua i fibra, fent que siguin depuratives i diürètiques.

Fruites com la síndria o el meló són perfectes per donar un toc fresc a la teva dieta. La fruita té infinitats de possibilitats, pots prendre-les com a postres, en amanides, en batuts, en forma de gelat…

Iogurt:

Sigui en format gelat o per beure, el iogurt és irresistible sobretot a l’estiu, és fresquet i ve de gust a qualsevol hora del dia. A més, és una gran font de vitamina B i intervé especialment en la hidratació de la pell, la protegeix de la irritació i ajuda a afavorir els processos de renovació cel·lular.

Minerals:

No t’oblidis dels minerals! Amb les altes temperatures suem i a la vegada perdem quantitats importants de minerals, i per tant és important no oblidar la ingesta de minerals que ens ajuden a mantenir uns ossos forts i un sistema nerviós estable.

Les llavors són un bon complement per aportar minerals i a més, ens ofereixen també la ingesta de greixos de qualitat i aquest toc cruixent als àpats. Petites quantitats d’algues del mar com la dulse, l’alga nori o la wakame ens ajudaran a no desmineralitzar-nos  amb els excessos de l’estiu.

Aquest estiu, omple de sabor i de color els teus plats!