Aquest estiu no et preocupis per les taques!

Diuen que val més prevenir que curar, per això durant l’estiu has de prestar molta atenció a la cura de la teva pell per evitar l’aparició de taques!

Tots coneixem els efectes del sol sobre la nostra pell i la importància de protegir-nos de la radiació. El sol és el principal enemic de la pell durant l’estiu i el responsable de les taques més freqüents.

·   Pigues solars: apareixen en pells clares i a persones en edat adulta.

·   Els lentígens solars són taques de color marró que surten a la cara i a les zones del cos més exposades al sol, com són l’escot i les mans.

·   El melasma, en canvi, és un conjunt de taques fosques i de vores irregulars que apareixen a diferents parts de la cara com les galtes i el front. Aquestes últimes són conseqüència directa del sol, però també es veuen alterades pels canvis hormonals.

Però saps com prevenir l’aparició d’aquestes taques durant l’estiu? Pren nota, nosaltres t’ho expliquem!

1. Fes un ús correcte del fotoprotector solar.

El protector solar d’alt espectre és el que protegeix la pell dels raigs més nocius: UVA, UVB i els IR-A, que inflamen la pell i potencien l’envelliment cel·lular. Els efectes nocius de l’exposició solar, es poden prevenir aplicant fotoprotector mitja hora abans de l’exposició al sol i renovant l’aplicació cada dues hores. Important! Cal no oblidar que s’ha de tornar a aplicar després de cada bany i fins i tot durant els dies nuvolats.

2. Evita exposar-te al sol durant llargues estones.

Si evites jornades llargues al sol, sobretot durant les hores de més risc (12.00 i 16.00 hores), que són generalment les hores de més intensitat de radiació ultraviolada (UV), evitaràs l’aparició de taques. A més, és de gran ajuda utilitzar gorra, barret o pamela i roba protectora, sobretot si la teva pell és de fototipus 1, molt clara. Un altre element que no pots oblidar a la platja o la piscina durant les hores de més incidència solar és el para-sol.

3. Tingués cura de determinats medicaments i cosmètics.

Sabies que els fotoprotectors caduquen?

Tot i que estiguin per estrenar, cal renovar els fotoprotectors d’un any per l’altre. Caducada, la fotoprotecció perd la seva eficàcia i, per tant, no et protegeix de la radiació solar.

També és important fer especial atenció a les cremes o sèrums que s’utilitzen diàriament. Hi ha cremes que porten actius amb acció despigmentant o actius exfoliants, que són totalment incompatibles amb el sol i poden provocar reaccions a la pell, com per exemple la cosmètica formulada amb retinol.

Pel que fa als medicaments, cal donar un cop d’ull a tots aquells que puguin ser fotosensibilitzants: anticonceptius orals, antidepressius, antihistamínics, corticoides, i alguns laxants i diürètics. Tots ells poden produir reaccions fototòxiques i provocar picor i coïssor, a més de taques.

4. Nutricosmètica per protegir-te del sol.

La nutricosmètica és el complement perfecte per reforçar la protecció de cara a l’exposició solar continuada. Aquests suplements nutricionals estan formulats a base de vitamines i antioxidants i són aptes per a tot tipus de pells i característiques cutànies.

Les càpsules de fotoprotecció poden ser un gran aliat durant els mesos d’estiu.

També és important que sàpigues que el perfum és un dels nostres pitjors enemics! Els perfums i colònies estan creats a partir de components químics que faciliten l’aparició del melasma. Per això és aconsellable no usar-los directament sobre la pell. I per si no ho sabies, realitzar una rutina diària bàsica és molt important, però sempre utilitzant productes adequats al tipus de pell!

La pell perdona, però no oblida. Recorda que la teva pell té memòria! Tingues-ho present i gaudeix d’un estiu saludable i lliure de taques.