La majoria hem tornat a la rutina i, després de tot un estiu amb excessos: gelats, aperitius a la terrasseta, dinars a l’aire lliure, etc. És hora de tornar a una rutina saludable.

Canviar el ritme i la dieta és difícil, ja que cal tenir en compte algunes regles perquè el cos recuperi el control.

Des de la nostra farmàcia volem ajudar-te, per això hem reunit alguns consells per a la tornada a la vida saludable.

No existeixen les dietes miraculoses.

Els òrgans que intervenen en el nostre procés de neteja són els ronyons, el fetge i els intestins, que s’encarreguen d’eliminar les deixalles i les toxines del nostre organisme.

En triar una dieta de desintoxicació equilibrada i saludable, ajudes el teu cos a recuperar la regularitat. Per començar, pot ser útil controlar la dieta per ajudar al teu cos a recuperar-se.

No hi ha dietes miraculoses ni renúncies difícils, sinó una mica de dieta depurativa per eliminar les toxines del nostre cos i tornar a encarrilar-lo de forma natural i segura!

Dieta de desintoxicació: 5 regles bàsiques a seguir.

1. Evita el dejuni: saltar-se els àpats mai no és la solució correcta. El nostre cos necessita estimulació i energia per fer front als desafiaments diaris. Fins i tot si et sents pesat o inflat, no et quedis sense menjar, intenta triar els aliments que proporciones al teu cos.

2. Oblida’t de l’alcohol i de les begudes carbonatades i ensucrades: aquest tipus de begudes no són bones per a l’organisme. Poden causar inflor, i majoritàriament contenen una gran quantitat de calories. Raó de més per deixar-les de banda si contenen cafeïna.

3. Hidrata’t, beu molta aigua! Fins i tot quan la calor desapareix, la hidratació és encara un dels aspectes més importants d’una dieta saludable, especialment després de les vacances. Si us resulta difícil beure molt durant el dia, prepara’t aigües fresques amb llimona, menta o altres fruites.

4. Evita els dolços i els aliments amb alt contingut de greixos saturats per a ocasions especials. Intenta triar aliments frescos i lleugers. Per condimentar els teus plats, escull només productes de qualitat.

5. Sempre és millor consumir cereals integrals, que són rics en fibra, afavoreixen el trànsit intestinal i no contenen carbohidrats refinats. Limita el consum de proteïnes per ajudar els ronyons a recuperar la seva funció completa i prioritza el peix davant la carn.

7. Substitueix els snacks i el berenar per fruita. Les fruites i verdures de temporada es poden convertir en excel·lents batuts plens de color i de sabor. Deixa volar la teva imaginació i crea combinacions i nous sabors únics!

6. Estiguis actiu/va: mou-te, balla, camina… torna a fer la teva activitat física preferida, que no cal que sigui anar al gimnàs. Una vida activa millora l’estat d’ànim i redueix l’estrès.