La tardor ha arribat, els dies són més curts i les fulles dels arbres pintaran el terra de tons marrons i ataronjats. La tardor també és època de fer el canvi d’armari, de cuinar sopes i guisats, de beure begudes calentes i d’acomodar-nos al sofà amb una bona pel·lícula, però també és temps de constipats i grip. 

En aquesta època de l’any, els símptomes més comuns associats al refredat són mal de coll, moqueig, tos, esternuts, mal de cap, dolors corporals o problemes de la pell. Però tranquil/a! Els següents consells t’ajudaran a mantenir una bona salut i així evitar refredats. 

Consells per prevenir els refredats i la grip aquesta tardor: 

Aliments de temporada: a la tardor ve de gust prendre aliments més calents i saciants. Per evitar refredats, intenta menjar menys aliments freds i crus, canvia’ls per sopes, guisats i verdures al vapor. També és bo incorporar aliments amb alt contingut de vitamina C i zinc, com carabasses d’hivern, bròquil, col arrissada, xampinyons i cols de Brussel·les al menú setmanal.

Cuida la gola: les bufandes, mocadors i colls alts protegeixen la part superior del coll del vent, el fred i la pluja, durant aquests mesos aquests complements seran els teus millors aliats.

Renteu-vos les mans amb freqüència i eviteu tocar-vos la cara: Tots tenim aquesta acció molt interioritzada a causa de la pandèmia, així que és un hàbit que no hem d’oblidar mai. Toquem i contraiem tota mena de virus al llarg del dia i després ens toquem la cara, cosa que proporciona una ruta directa als nostres pulmons.

Abstenir-se d’aliments i substàncies que debilitin el sistema immunitari: el sucre refinat, l’alcohol i els aliments processats greixosos o crus inhibeixen el sistema immunitari. Si et sents més feble i decaigut intenta evitar aquests aliments. 

Estimula el teu sistema immunològic amb plantes medicinals: Hi ha herbes medicinals que són molt eficaces i poderoses per prevenir malalties. Seria aconsellable consultar als nostres farmacèutics sobre complexos multivitamínics que ajudin a reforçar les vies respiratòries i el sistema immunitari com: canyella, cúrcuma, romaní, farigola, orenga, all i ceba.

Solució salina per descongestionar els conductes nasals: Diverses vegades a la setmana pot ajudar a evitar que els al·lèrgens, bacteris, brutícia i altres contaminants a l’aire s’acumulin als conductes nasals.