El desembre és el mes per excel·lència per a fer plans socials i veure a tota la gent que estimem i que durant l’any anem ajornant. Però aquestes activitats socials comporten un trencament de la rutina on predominen el beure i el menjar.

Durant aquestes dates festives podem arribar a consumir fins a 3000 calories per menjada, quasi el doble del que una persona necessita de mitjana en un dia. Aquest augment de calories i els excessos gastronòmics són aspectes negatius que poden afectar a la nostra salut.

Per a poder passar els tiberis i digerir sense remordiments, et deixem uns consells per a aquests dies. Però recorda: amb una mica de força de voluntat i hàbits de vida saludables podràs dir adéu als excessos sense remordiments i hola a un Nadal saludable.

  1. Durant el dia a dia prioritza aliments com les fruites, verdures, proteïnes de qualitat, greixos saludables, tubercles, etc. I sempre que puguis, millor que siguin crus o cuinats al forn.
  2. Evita els dolços durant el dia a dia. Una bona opció és intercanviar els dolços per fruites o els fruits secs. Els torrons, polvorons i la xocolata deixa’ls per dies i moments puntuals i sempre menja’ls a consciència, però gaudeix-los només els mengem un cop l’any!
  3. Una alternativa saludable a l’alcohol és l’aigua saboritzada de llimona, menta o romaní, o la kombucha, una beguda saludable que està molt de moda últimament. Gràcies a aquest consell, les digestions seran més lleugeres i estaràs hidratat correctament.
  4. Compte amb el pa! Intenta racionar el pa durant tot l’àpat i opta per pans més saludables.
  5. Continua amb la teva rutina d’activitat física. Durant les festes és important que no deixis de practicar l’esport que més t’agradi: ballar, caminar, exercicis de força, natació o bicicleta. El cos té un millor rendiment si es manté actiu i en forma.
  6. Sempre que es pugui, és important planificar que menjaràs durant aquests dies festius. Si ets l’encarregat del menú, controla les quantitats i el tipus d’aliments i receptes. La planxa, el forn i al vapor són opcions molt bones i saludables.
  7. Vigila amb les quantitats. No has de menjar poc i quedar-te amb gana, però tampoc has d’abusar del menjar. Acostuma’t a menjar una ració normal.
  8.  Per últim, acaba els àpats més pesats bevent una infusió digestiva preparada amb camamilla, fonoll, anís o melissa.

Gaudir d’unes festes saludables és possible, la força de voluntat i els hàbits de vida saludables han d’anar al capdavant!