Amb l’arribada del bon temps és freqüent que algunes persones sofreixin els símptomes de l’al·lèrgia solar caracteritzada per una reacció anormal a la radiació ultravioleta que es pot manifestar de diferents maneres.

Però no pateixis! Avui dia hi ha diferents alternatives i productes per combatre aquestes malalties o reaccions al·lèrgiques.

Per desgràcia amb el sol es relacionen moltes malalties que afecten la nostra pell i la salut de vàries persones com per exemple la famosa «al·lèrgia al sol». Aquest nom engloba diverses alteracions cutànies que tenen en comú la reacció de la mateixa davant del sol.

Les al·lèrgies solars són trastorns cutanis que poden sortir un dia o uns quants dies després d’haver estat en contacte amb el sol i es poden manifestar de diferents maneres. Aquests trastorns acostumen a afectar a joves i persones amb la pell  més clara i les zones de major incidència són: el pit i la cara inferior dels braços.

La pell inflamada i les vermellors són senyals d’una possible al·lèrgia solar i perquè aquest problema no es torni crònic és recomanable una bona prevenció abans de prendre el sol i sobretot preparar la teva pell amb temps.

Consells per prevenir l’al·lèrgia solar:

  • Cuidar la pell amb productes que ajuden a calmar i a la vegada proporcionen hidratació.
  • No exposar-se de manera sobtada a la radiació solar, és aconsellable fer-ho gradualment perquè la pell s’acostumi i s’adapti al sol.
  • Evitar les hores en què la radiació del sol és més intensa: de 12:00 h a 16:00 h.
  • Fer servir roba que et protegeixi dels raigs solars com una gorra, ulleres de sol i sempre que sigui possible màniga llarga.
  • I sobretot, utilitzar protecció solar adequada al tipus de pell i reaplicar-la cada dues hores. Una bona opció per gaudir d’una protecció més completa és la fotoprotecció oral.

Si la teva pell pateix els efectes de l’al·lèrgia solar, és important que durant tot l’any et protegeixis del sol amb protectors solars adequats per a pells al·lèrgiques i reactives. També cal utilitzar el filtre solar de manera correcta i amb la quantitat necessària. I per garantir una major protecció, la fotoprotecció oral és un complement ideal que arriba allà on no arriben les cremes d’ús tòpic, com les capes més profundes de la pell, el cabell, les mucoses o els ulls.

Si necessites ajuda, contacta amb nosaltres o visita’ns, t’ajudarem a escollir el fotoprotector ideal per a les teves necessitats!