L’estiu ja és aquí! Aquella època de l’any en què tots anhelem gaudir del sol, la platja, les vacances i el temps lliure. Tot i això, també és important recordar que l’estiu ve acompanyat de certs riscos per a la nostra salut. I per garantir unes vacances sense preocupacions, és imprescindible tenir a mà una farmaciola actualitzada. Continua llegint, en aquest blog t’expliquem quins són els elements essencials que no poden faltar a la teva farmaciola.

1. Medicaments bàsics:

Alguns medicaments bàsics com analgèsics (paracetamol, ibuprofèn), antihistamínics per a al·lèrgies, antiàcids per a problemes estomacals lleus i medicaments per al mareig si ets propens/a a ell.

2. Material de curació:

Per tractar lesions de menor grau i prevenir infeccions, és important tenir gases estèrils, benes adhesives, tiretes, antisèptic i algun tipus de crema per a cremades solars lleus.

3. Repel·lent d’insectes:

L’estiu també comporta la proliferació d’insectes molestos i, en alguns llocs, portadors de malalties. Inclou en la teva farmaciola un repel·lent d’insectes eficaç per evitar picades de mosquits, paparres o altres insectes voladors o rastrers. I no t’oblidis del post picades!

4. Medicaments específics:

Si pateixes alguna malaltia crònica, assegura’t de portar amb tu els medicaments específics que necessitis durant les vacances. Assegurat de tenir suficient medicació per a tot el període.

5. Antidiarreics i sèrums de rehidratació oral:

Durant els mesos estiuencs amb els canvis d’alimentació i la calor poden sorgir trastorns gastrointestinals, com ara la diarrea. És útil tenir a mà algun antidiarreic i sèrums de rehidratació oral per prevenir la deshidratació en cas que es produeixi.

I per últim i molt important, protecció solar!

El sol pot ser un aliat per a la nostra vitamina D, però també pot ser perjudicial per a la nostra pell. Per això, és fonamental incloure a la nostra farmaciola un protector solar amb un factor de protecció adequat al nostre tipus de pell. A més, no oblidis portar amb tu un bàlsam labial amb FPS (factor de protecció solar) per protegir els teus llavis.

Ara ja pots marxar de vacances ben tranquil/a! Ja saps tot el que necessita la teva farmaciola. Important, recorda revisar sempre les dates de caducitat i reposar els elements necessaris. I si necessites ajuda, visita’ns, t’ajudarem a completar el teu kit per a urgències d’última hora durant les vacances d’estiu.