Amb les festes de Nadal i el nou any que entra, sabem que molts de vosaltres us esteu preparant per gaudir d’àpats deliciosos i festes amb éssers estimats. Tot i que les celebracions gastronòmiques són part integral d’aquesta època, és important mantenir la salut digestiva en consideració. Aquí teniu alguns consells per assegurar-vos que la vostra digestió estigui en plena forma mentre gaudiu de les festes:

1. Comença amb aliments rics en fibra:

   Comença els àpats festius amb aliments rics en fibra, com ara verdures i fruites. La fibra ajuda a mantenir un sistema digestiu saludable i pot prevenir problemes com la indigestió.

2. Beu aigua abans i després dels àpats:

   Mantingues-te hidratat bevent aigua abans i després dels àpats. L’aigua ajuda a mantenir el procés de digestió i evita la deshidratació, especialment si consumeixes begudes amb cafeïna o alcohol.

3. Control amb les porcions:

   Gaudeix dels àpats amb moderació i controla les porcions. Evita els excessos que podrien posar pressió addicional al teu sistema digestiu.

4. Fes passejades després dels àpats:

   Un breu passeig després dels àpats pot ajudar a accelerar la digestió. Aquesta pràctica suau pot reduir la sensació de pesadesa i afavorir el moviment dels aliments pel sistema digestiu.

5. Inclou aliments probiòtics a les menjades:

   Afegir aliments rics en probiòtics, com iogurts amb cultures actives, al teu regim alimentari pot fomentar la presència de bacteris beneficiosos al teu tracte digestiu.

6. Evita aliments picants i greixosos:

   Limita el consum d’aliments picants i greixosos, ja que poden contribuir a la indigestió i l’acidesa estomacal. Opta per opcions més lleugeres i menys grasses.

7. Mossega amb calma:

   Mossega els aliments amb calma i gaudeix-los. Una bona masticació facilita el procés de digestió i pot prevenir problemes com la indigestió o els gasos.

8. Redueix el consum d’alcohol:

   Limita la ingesta d’alcohol, ja que pot afectar negativament la digestió. Intenta intercalar begudes alcohòliques amb aigua per mantenir-te hidratat i reduir els impactes negatius.

9. Considera suplements digestius:

   En cas de necessitat consulta’ns sobre suplements digestius que et puguin ajudar a millorar la digestió i reduir la sensació de pesadesa.

Recordeu que la nostra farmàcia està aquí per donar-vos suport en tots els aspectes de la vostra salut. Si teniu preguntes o necessiteu consell personalitzat, no dubteu a visitar-nos.

Us desitgem a tots i totes unes bones festes!