Tenir cura de la salut íntima durant l’estiu és important per mantenir el benestar general i prevenir possibles molèsties o infeccions. Continua llegint, et donem alguns consells per cuidar la teva salut íntima durant aquesta temporada:

1. Mantingues una bona higiene: Renta la teva àrea genital amb aigua tèbia i un sabó suau, evitant l’ús de productes perfumats o irritants. Procura assecar correctament l’àrea després d’un bany o de la dutxa, ja que la humitat pot afavorir el creixement de bacteris o fongs.

2. Utilitza roba adequada: Opta per roba interior de cotó transpirable, ja que ajuda a mantenir una bona ventilació i absorbeix la humitat. Evita peces ajustades, com pantalons o shorts molt ajustats, perquè poden causar fricció i irritació.

3. Canvia el banyador o biquini: Recorda que els banyadors o biquinis mullats poden crear un ambient humit propici per al creixement de bacteris i fongs. Així que quan acabis de nedar, canvia’t el banyador o biquini el més aviat possible.

4. Beu força aigua: Beure suficient aigua durant l’estiu és important per mantenir la hidratació en general, inclosa la de la zona íntima. Una hidratació adequada ajuda a prevenir la sequedat, redueix el risc d’infeccions, ajuda a mantenir la pell sana i les mucoses saludables.  

5. Evita l’ús excessiu de productes perfumats: Els productes perfumats, com ara tampons, tovalloles sanitàries, sabons o aerosols íntims, poden irritar l’àrea genital. Opta per productes sense fragància o hipoal·lergògens per reduir el risc d’irritació.

6. Vigila amb les piscines i jacuzzis: És important dutxar-se abans i després de ficar-te en una piscina o jacuzzi, d’aquesta manera elimines qualsevol contaminat. Ja que aquests llocs poden albergar bacteris i fongs si no estan nets o ben tractats.

7. Dieta equilibrada: Consumir una dieta equilibrada i rica en fruites, verdures i aliments rics en probiòtics t’ajudarà a mantenir un equilibri saludable de bacteris al cos.

8. Practica una bona higiene sexual: Si tens relacions sexuals, assegura’t d’utilitzar mètodes de protecció, com ara preservatius, per prevenir infeccions de transmissió sexual. A més, és recomanable orinar abans i després del sexe per ajudar a eliminar els bacteris de la uretra.

Presta atenció als senyals d’alarma! Si experimentes símptomes inusuals com picor intensa, flux anormal, envermelliment, dolor o mala olor, és important consultar el teu metge per obtenir un diagnòstic adequat i rebre el tractament necessari el més aviat possible.