Setembre ja ha arribat i amb ell la rutina, la tornada a l’escola, els canvis d’horaris i el canvi d’hàbits.

La tornada a l’escola és un procés que pot afectar els més petits de casa provocant nervis, estrès i emocions difícils de controlar. Perquè aquest transcurs sigui el més lleuger possible et donem una sèrie de consells.

Pren nota! Fem de la tornada al cole un procés saludable i agradable pels nostres fills!

Alimentació:

És molt important que l’infant mantingui una alimentació completa i equilibrada. Els vegetals ens aporten una gran quantitat de vitamines, fibra, minerals i antioxidants, per això no poden faltar a la dieta dels més petits de casa. Aquests aliments són fonamentals per garantir un correcte creixement i desenvolupament.

Dormir:

La tornada a la rutina suposa un desgast important d’energia, per això cal que tant els nens com els adults descansem correctament les hores necessàries.

Els dies previs a l’inici del nou curs és aconsellable avançar progressivament l’hora d’anar a dormir dels infants. Així, a poc a poc s’acostumen a una rutina nocturna que els permet descansar i despertar-se més frescos i amb bon humor.

A més, un sopar complet, però a la vegada lleuger evita les digestions pesades i augmenta la qualitat de la son. Banyar als nens i nenes abans d’anar a dormir o al vespre també és un bon consell per millorar la rutina nocturna. 

Reajustament dels horaris:

Durant l’estiu no acostuma a haver una rutina tan marcada i els horaris acostumen a ser més flexibles, per això és recomanable que dies abans de tornar a l’escola reorganitzis els horaris. Reajusta tant l’hora d’anar a dormir com la de despertar-se aviat i també l’hora de dinar, que normalment acostuma a variar durant les vacances.

Rutina matutina:

Començar a practicar els hàbits matinals que seguiran uns dies abans del primer dia d’escola ajudarà als petits de casa a començar la nova rutina d’una millor manera.

Esport:

Per millorar tots aquests hàbits saludables que ajuden a començar la rutina amb més força cal sumar-hi l’esport. Es recomana que els nens i nenes i els adolescents realitzin al dia una hora d’exercici físic.

L’exercici físic està comprovat que millora la qualitat de la son i aporta molts beneficis als infants:

  1. Millora la socialització.
  2. Afavoreix el desenvolupament físic.
  3. Augmenta les habilitats motores dels nens.
  4. Ajuda a desenvolupar una actitud positiva.

Segueix els nostres consells i fes que la tornada a l’escola sigui més portadora tant per tu com pels més petits. 😉